Politieverhoor advocaat

Politieverhoor en bijstand van een advocaat

Als u verdacht bent van een strafbaar feit in Breda of elders, dan kan de politie u een verhoor afnemen. In ernstige gevallen kan de politie u daarvoor arresteren, ook wel aanhouden genoemd. Anders krijgt u een oproeping voor het verhoor, mondeling of per uitnodigingsbrief. Als niet op de brief reageert is de kans aanwezig dat u wordt gesignaleerd voor aanhouding op bevel van de Officier van Justitie

Uitnodiging voor verhoor bij politie

Het is dus verstandig altijd te reageren op een uitnodiging voor een politieverhoor. Door niet reageren ontloopt u justitie meestal niet. Of u wordt een keer 's ochtends vroeg van uw bed gelicht voor politieambtenaren, of u wordt tijdens een routine verkeerscontrole of op Schiphol aangehouden als u voor een vakantie vertrekt.

U kunt dan ook het beste direct contact opnemen met een ervaren advocaat voor uw verhoor. De advocaat zal u advies geven over het afleggen van een juiste verklaring of het beroepen op uw zwijgrecht, als u zichzelf zou belasten door een verklaring af te leggen. Dit is jurdisch vaak niet eenvoudig.

 

Advocaat en politieverhoor

Als u bij u bijstand van een advocaat voor uw verhoor nodig heeft, kunt u gratis in contact komen met een ervaren strafrechtadvocaat. Wij bespreken graag uw verhoor met u voor, zonder dat wij daar direct kosten voor rekenen. Zo weet u waar u als verdachte aan toe bent en kunt u goed voorbereid de ondervraging in gaan op het politiebureau.

Als advocaat gaan wij ook vaak mee met een verdachte naar het verhoor zelf. U heeft het recht ons als advocaten mee te nemen en bij uw verhoor aanwezig te laten zijn, op grond van Europese Jurisprudentie (de Saldüz rechtspraak). In deze uitspraak heeft het Europese Hof voor de rechten voor de mens bepaald dat een verhoor dat is afgenomen zonder dat men het recht heeft gehad met een advocaat te spreken of een strafadvocaat aanwezig te laten zijn, niet zomaar voor het bewijs kan worden gebruikt. Hiermee werd na jarenlange onzekerheid eindelijk een duidelijkheid verstrekt en de Hoge Raad heeft dit inmiddels in een aantal uitspraken vormgegeven (uitgelegd). Overigens is nog zeker niet uitgemaakt of deze uitleg van de Hoge Raad voldoende zal zijn, nu volgens de Hoge Raad de advocaat een niet zeer actieve rol mag hebben en slechts zou mogen toezien op het verloopt van het verhoor zélf, met het recht om een schorsing te vragen. Dat vinden wij als advocatenkantoor een té beperkte uitleg van dit recht en zo nodig zullen wij dan ook ingrijpen tijdens een verhoor, als uw rechten als verdachte in de knel komen. Dit past bij een eerlijk strafproces en het artikel in het Wetboek van Strafvordering, dat alleen een verklaring waarvan gezegd kan worden dat die in vrijheid is afgelegd voor het bewijs in een strafzaak mag worden gebruikt.

Contact Advocaat politieverhoor Breda


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.