Tomzitting Breda & advocaat

Een goede strafrechtadvocaat uit Breda gaat mee

Een Tomzitting in Breda of 'Officierszitting' (OM-Zitting) betekent dat u wordt uitgenodigd voor een gesprek met de Officier van Justitie in Breda. Meestal vindt deze plaats aan de Fellenoordstraat in het zogenaamde 'Veiligheidshuis' of aan het Stadserf.

Tijdens dit gesprek wordt u een voorstel gedaan om uw strafzaak buiten de rechter om af te handelen. U accepteert dan een straf of schadevergoeding 'om van de zaak af te zijn'. Let echter op: U heeft hiermee vaak wel een aantekening op uw strafblad (documentatie). Wij gaan als ervaren advocaat in Breda vaak mee met onze cliënten om een goede oplossing te bereiken, van een (voorwaardelijk) sepot tot een lage straf. Regelmatig maken wij mee dat  -zeker zonder hulp van een advocaat - een veel te hoge straf of ten onrechte een straf wordt voorgesteld. Ga dus nooit alleen naar een tomzitting maar schakel direct onze hulp in.

Hoe gaat een tomzitting in Breda in zijn werk?

Als u wordt opgeroepen voor een tomzittng, krijgt u een oproeping om te verschijnen. Vervolgens krijgt u dan eerst een gesprek met een reclasseringsambtenaar. Deze man of vrouw bespreekt met u slechts kort het feit (voor een indicatie) en zal met u bespreken hoe het met u gaat, of er problemen zijn (verslavingen, werk, relatieproblemen) en of u in staat zou zijn eventueel een werkstraf te verrichten.

U bent niet verplicht aan dit (voor)gesprek mee te werken, maar het kan wel raadzaam zijn. Wij adviseren u hier graag over.

Na dit korte gesprek zal de reclassering dit buiten uw aanwezigheid bespreken met de Officier van Justitie of parketsecretaris die de tomzitting met u zal voeren. Vervolgens zal het gesprek beginnen en zal de Officier van Justitie u een strafvoorstel doen wat u kunt weigeren of accepteren. Uiteraard krijgt ook uw advocaat het woord en bepleiten wij voor u een gunstig resultaat, zoals een - al dan niet voorwaardelijk - sepot of een lage straf.

U bent overigens niet verplicht aan een tomzitting mee te werken. Ook is het goed te weten dat uw verklaring bij de Officier wordt opgeschreven en tegen u kan worden gebruikt in een eventueel strafproces bij de rechter, zoals de Politierechter. Wij kijken altijd wat verstandig is te verklaren/zeggen in uw strafzaak.

 

Een Advocaat in Breda regelen voor uw tomzitting

Als advocaat gaan wij met u mee naar uw Tomzitting in het veiligheidshuis in Breda. Wij hebben de zaak dan al met u voorbesproken en het resultaat wat wij willen behalen.

Wij zorgen ervoor dat de tomzitting en het gesprek met de reclassering correct en netjes verloopt en bepleiten de zaak. Wij slagen er vaak in een goed resultaat te behalen en ook om de parketsecretaris te overtuigen de zaak toch maar te seponeren danwel - bijvoorbeeld - een geldboete te kiezen in plaats van een werkstraf. Voor een verdachte zonder advocaat is het vaak, zo horen wij en ervaren wij, een kwestie van accepteren of niet (kiezen of delen). Daarbij zijn straffen bij tomzittingen niet zelden hoger dan een straf die een rechter zou opleggen of is vrijspraak bij een rechter mogelijk. 

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden in uw strafzaak.

 

Krijg ik een Strafblad na een tomzitting in Breda? 

Als u een straf krijgt opgelegd bij een tomzitting, dus door acceptatie van een transactievoorstel van de Officier van Justitie, krijgt u zeker een strafblad. Ook bij een strafbeschikking is dat overigens het geval. Dit houdt in dat u geen keuze krijgt, maar de Officier van Justitie u deze straf gewoon oplegd ('uitdeelt'). U heeft dan twee weken de tijd om hiertegen verzet (bezwaar) in te stellen. Als u aan de strafbeschikking voldoet, bijvoorbeeld door het betalen van de boete, is dat niet meer mogelijk! Laat u dan ook altijd bijstaan door een advocaat om een onnodig of onnodig zwaar strafblad te voorkomen; wij proberen aantekeningen te voorkomen of deze zo laag mogelijk te houden, om problemen met een verklaring over het gedrag (VOG) zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

Met een strafbeschikking tijdens een tomzitting in Breda kunnen de navolgende straffen of maatregelen onder andere worden opgelegd:

 • Geldboete
 • Ontzegging rijbevoegdheid van zes maanden
 • Werkstraf (taakstraf) van 180 uren
 • Afstand zaken die in beslag zijn genomen
 • Betaling van schade aan het slachtoffer/aangever
 • Betaling van bedrag in een schadevergoedingsfonds
 • Betaling van wederrechtelijk voordeel (zoals winst uit hennepkwekerij/diefstal)
 • Gedragsaanwijzingen (bijvoorbeeld bij stalking/belaging/huiselijk geweld)
 • Verbeurdverklaring van zaken.

Advocatenkantoor Singel Advocaten Breda: Ervaren in tomzittingen

Bij ons kantoor in Breda werken alleen strafrechtadvocaten met ervaring in strafzaken. Wij gaan vaak mee naar tomzittingen en bereiken daar vaak voor clienten goede resultaten. Wij verwijzen u daarvoor graag naar de beoordelingen van diverse klanten van ons kantoor.

Wij staan bekend om een informele manier van werken. Geen dure woorden of maatpakken; Gewoon hard werken en duidelijk zijn over de kansen in uw strafzaak: Daarvoor gaan wij dan ook maximaal. Wij communiceren graag per email en whatsapp (app). Bij voorkeur rechtstreeks, zonder telefonistes, secretaresses en bestuurslagen: Daar hebben wij en u niets aan.

Als u contact met ons opneemt, bespreken wij graag de mogelijkheden met u in uw strafzaak. Wij staan u graag bij gedurende de hele zaak. Meestal voor een vaste prijs en ook pro deo. Als u het formulier invult nemen wij contact met u op. Gratis en zonder verplichtingen!

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact advocaat Breda

Direct contact met een deskundig strafrechtadvocaat uit Breda. Gratis en zonder verplichting.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.
 • Ik werd zeer goed geadviseerd, duidelijk werd dat ik een advocaat had met veel ervaring ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Michael I.
 • Ik ben erg tevreden over sander arts en zeer dankbaar ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Danny K.