Vrijspraak diefstal met geweld door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft verdachte vrijgesproken van diefstal met geweld door onvoldoende bewijs.

Vrijspraak gewapende overval tankstation

Verdachte werd er in deze zaak van verdachte dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal met geweld, verdachte heeft althans gedreigd met geweld. Verdachte heeft een geldbedrag dat toebehoorde aan het tankstation Texaco te Tilburg gestolen door te dreigen met geweld. De verdachte heeft een vuurwapen in de richting van de onderbuik van het slachtoffer gericht/gehouden en heeft dreigend gezegd dat zij, het slachtoffer, haar handen omhoog moest doen en naar achter moest lopen om geld in een plastic zakje te doen. Ook dreigde verdachte dat zij sneller moest werken. Verdachte is er uiteindelijk met de plastic zak met het geldbedrag vandoor gegaan.

De advocaat van verdachte bepleit vrijspraak doordat allereerst de herkenningen van verdachte onbetrouwbaar zijn, doordat zij afkomstig zijn van de ex-schoonfamilie van verdachte, wie vervelende ervaringen hebben gehad met verdachte. Zij getuigen dat verdacht kan worden herkend aan een gouden tand. Op de camerabeelden is een gouden tand niet waargenomen. Verdachte heeft in het verleden wel gouden tanden gehad, maar deze zijn vanwege ontstekingen verwijderd. De wijkagent, een objectief en neutrale getuige, herkent verdachte niet als de verdachte van de diefstal met geweld. Ook de andere twee verbalisanten komen niet tot een volledige herkenning bij verdachte. Verder zijn er meer tips binnengekomen bij de politie over de mogelijke dader, welke niet zijn onderzocht en deze tipgevers zijn ook niet uitgenodigd voor een politieverhoor. Ook bleek uit getuigenverklaringen dat de dader een opvallende jas droeg, een opvallende zonnebril en een opvallende muts en handschoenen, welke later niet bij verdachte zijn aangetroffen. Daarnaast kan ook het wapen niet met hem in verband worden gebracht. Al met al is de advocaat van de verdachte van mening dat op grond van de partijdige getuigenverklaringen  en het gebrek aan hard technisch bewijs verdachte moet worden vrijgesproken.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de belastende verklaringen van de ex-partner, de zus van een ex-partner en de ex-partner van familie van de ex-vriendin van verdachte afwezig kwamen, van wie is gebleken dat zij ten tijde van het afleggen van de verklaringen niet meer in een goede verhouding stonden tot verdachte. Zij konden dus een motief hebben bij het afleggen van een belastende verklaring voor verdachte.

Het wapen dat is gebruikt bij de overval is aangetroffen onder een auto en vervolgens onderzocht op DNA maar dat heeft geen resultaten opgeleverd. Ook de woning van verdachte is onderzocht, maar er is niets aangetroffen dat te herleiden is tot de overval. Daarnaast is de wijkagent bij verdachte op bezoek geweest in verband met het feit, maar de bevindingen van de wijkagent leiden evenmin tot ondersteuning van de verklaringen. Ook de  verklaringen van de twee verbalisanten zijn niet overtuigend om tot een bewezenverklaring te kunnen komen. Al met al spreekt de rechtbank verdachte vrij, aangezien er een gebrek aan overtuiging bestaat.

De rechtbank heeft in dit geval het standpunt van de advocaat van verdachte gevolgd en is daarbij tot een vrijspraak gekomen voor verdachte. Het feit waarvan verdachte werd verdacht is een zwaar misdrijf, bij een bewezenverklaring had verdachte waarschijnlijk een lange gevangenisstraf te wachten gestaan. De advocaat heeft vrijspraak voor verdachte bereikt. Een advocaat uit Breda kan u in een soortgelijke zaak als geen ander bijstaan. De advocaat van het advocatenkantoor uit Breda zal aan de hand van uw processtukken komen tot een goed en sterk juridisch verweer, waardoor een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk – net als in deze zaak – zelfs vrijspraak, voor u zal worden bereikt. Vul het formulier van de website in zodat een ervaren advocaat uit Breda in diefstal met geweld vrijblijvend contact met u kan opnemen.

Klik hier voor de uitspraak.

Geschreven door

Op