Topadvocaat Breda voor bedreiging met misdrijf

Topadvocaat nodig voor bedreiging met een misdrijf in Breda? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Tijdens een flinke ruzie of scheldpartij kunnen de gemoederen vaak hoog oplopen, waarbij er dingen gezegd worden die eigenlijk niet zo bedoeld zijn. Hierbij kunt u ook denken aan bedreigingen met geweld, bijvoorbeeld roepen ik geef je dadelijk nog een klap! Niet iedere bedreiging is strafbaar, want sommige mensen voelen zich nou eenmaal snel bedreigd, terwijl daar geen sprake van is.

Wat is bedreiging?

Wanneer iemand dreigt met fysiek geweld of de dood dan is er sprake van bedreiging met een misdrijf. Bedreiging is omschreven in artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht en luidt:

“Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft”

Kortom: het dreigen met geweld of de dood tegen een persoon of eigendommen. Uit het bovengenoemde artikel volgt dat bedreiging op drie verschillende manieren kan worden uitgeoefend:

 • Fysieke bedreiging
 • Schriftelijke bedreiging
 • Bedreiging met een terroristisch misdrijf

 

Straffen voor bedreiging

Voor bedreiging met een misdrijf wordt een flinke straf opgelegd, omdat het vaak veel impact heeft op het leven van het slachtoffer. Vaak zal er dan ook flinke geldboete of taakstraf opgelegd worden. Het Openbaar Ministerie heeft richtlijnen opgesteld voor de strafmaat van een strafbaar feit. Voor bedreiging ziet deze richtlijn er als volgt uit:

 • Mondelinge bedreiging – geldboete van €250
 • Schriftelijke bedreiging – geldboete van €400

Wanneer u eerder vervolgd bent voor bedreiging van een van bovenstaande feiten, dan kan de straf waarschijnlijk 1/3 hoger uitvallen. Dus een geldboete van €250 wordt €375.

 

TOM-zitting in Breda voor bedreiging

Wanneer u verdacht wordt van bedreiging met een misdrijf, dan kan het zijn dat u een uitnodiging voor een TOM-zitting krijgt. Bij een TOM-zitting hoeft u niet voor de rechter te verschijnen, maar spreken we van buitengerechtelijke afdoening. De Officier van Justitie legt u dan een straf voor en als u deze accepteert is het daarmee afgerond. Het kan echt zijn dat deze straf hoger is dan een straf die de rechter zou opleggen of dat er onvoldoende bewijs is. Wij adviseren dan ook altijd om eerst met een advocaat te overleggen voordat u een strafbeschikking accepteert.

 

Advocaat in Breda bij bedreiging

Wordt u verdacht van bedreiging? Schakel direct een advocaat in! Wanneer u het contactformulier invult neemt een van onze advocaten gratis contact met u. Wij bespreken met u de situatie: niet iedere opmerking is zomaar bedreiging. Wellicht is er wel een goede reden dat u kwam tot deze uitspraak of voelt de ander zich te snel bedreigd? Onze advocaten hebben veel ervaring op het gebied van vrijheidsmisdrijven en weten dan ook als geen ander wat u te wachten staat. Wilt u meer informatie? Vul het contactformulier in en een van onze advocaten neemt gratis contact met u op om uw situatie te bespreken

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp
Berichten