Ervaren advocaat in Breda bij internetoplichting

Tegenwoordig beschikt iedereen over internet en worden er ontzettend veel producten gekocht en verkocht op het internet. Door deze enorme toename vindt er steeds meer internetoplichting plaats, ook wel misleiden van iemand om er zelf beter van te worden genoemd. Wanneer u wordt verdacht van internetoplichting kunt u tegenwoordig een fikse boete of taakstraf verwachten. Verdacht van internetoplichting en wilt u meer weten? Neem gratis contact op en onze advocaten helpen u verder.

Internetoplichting?

Oplichting is in Nederland in artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht strafbaar onder de term bedrog: “Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het verlenen van een dienst, tot het ter beschikking stellen van gegevens, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld”

Een lang artikel waardoor er ook veel eisen vervuld moeten zijn wil er sprake zijn van oplichting. Enkele bestanddelen waarbij wat extra uitleg handig kan zijn:

  • Oogmerk – de dader heeft het doel en handelt daar ook naar
  • Wederrechtelijk te bevoordelen – zonder toestemming van de eigenaar/rechthebbende
  • Listige kunstgrepen – listige handelingen of trucs
  • Samenweefsels van verdichtsels – opeenstapeling van leugens
     

Bij internetoplichting gaat het volgens het Openbaar Ministerie (OM) vooral om gevallen waarin gebruikers van een online handelsplaats een product kopen of advertenties plaatsen, vervolgens geld ontvangen van een koper, maar daarna de producten niet leveren, kapotte producten leveren of nepproducten.

 

Strafbeschikking bij internetoplichting

Wanneer u een strafbeschikking ontvangt betekent dit dat u niet voor de rechter hoeft te verschijnen, maar dat de Officier van Justitie de zaak wil afdoen met een strafbeschikking. Deze strafbeschikking zal vaak bestaan uit een geldboete of taakstraf die er bij internetoplichting als volgt uit kan zien:

  • 1 slachtoffer = taakstraf van 50 uur
  • 2-4 slachtoffers= taakstraf van 80 uur

Wij adviseren om een strafbeschikking niet meteen te accepteren, maar eerst te overleggen met een advocaat. Wij kunnen inschatten of de straf redelijk is of dat er andere mogelijkheden voor u open staan. Het accepteren van een strafbeschikking leidt net zo goed tot een strafblad als een veroordeling door de rechter. Neem dus contact op met een van onze advocaten en zij helpen u verder met uw strafbeschikking en gaan eventueel in verzet voor u.

 

Advocaat in Breda voor marktplaatsoplichting

Het internet is ontzettend groot waardoor er goede kennis van zaken vereist is om als advocaat te kunnen optreden. Wij zijn ervaren op het gebied van cybercrime, waaronder internetoplichting. Wij kunnen u als advocaat goed bijstaan wanneer er sprake is van verdenking, zodat u er niet langer alleen voorstaat. Internetoplichting vormt ook steeds meer een speerpunt voor het OM, waardoor de straffen hoger kunnen uitvallen. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie, neem gratis contact op met een van onze advocaten.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaringen van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
  • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Ramona D.
  • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Jeremy K.

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp
Berichten