Strafrechtadvocaat voor ontucht in Breda

Bent u betrokken geweest van seksuele handelingen met een minderjarige en wordt u verdacht van ontucht? Dan kunt u veroordeeld worden voor ontucht en hangt er een forse gevangenisstraf boven uw hoofd. Of bent u zelf minderjarig net als het slachtoffer? Neem direct gratis contact op met een van onze advocaten en wij helpen u verder!

Ontucht is strafbaar

Het Wetboek van Strafrecht kent twee artikelen waarin ontucht met minderjarige kinderen strafbaar is gesteld: artikel 244 en 245 van het Wetboek van Strafrecht. Artikel 244 stelt ontucht met kinderen van 0 tot 11 jaar strafbaar en artikel 245 ontucht met kinderen van 12 tot 15 jaar. De artikelen luiden als volgt:

Artikel 244 Wetboek van Strafrecht
"Hij die met iemand beneden de leeftijd van twaalf jaren handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete "

 

Artikel 245 Wetboek van Strafrecht
"Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete."

 

Uit beide artikelen volgt dat er sprake moet zijn van het seksueel binnendringen van het lichaam van een minderjarig kind. De Hoge Raad heeft bepaald dat ook wanneer de verdachte en/of het slachtoffer niet echt seksuele gevoelens heeft ervaren, de handeling toch wordt beschouwd als seksueel binnendringen. Het binnendringen hoeft niet met de handen, vingers of penis hebben plaatsgevonden, maar kan ook met de tong of een voorwerp. Alleen wanneer iemand de lippen, billen of vagina aanraakt is er geen sprake van binnendringen op seksueel gebied.

 

Leeftijd

Het maakt voor ontuchthandelingen niet uit of de verdachte wist of redelijkerwijs kon vermoeden dat het slachtoffer nog geen 16 jaar oud was. Ook al had het slachtoffer gezegd dat zij 16 jaar was of ouder, is de dader toch strafbaar wanneer dit achteraf niet zo blijkt te zijn.

 

Straffen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft richtlijnen samengesteld waaruit de strafmaat voor strafbare feiten voortvloeit. Voor ontuchthandelingen zijn er 4 categorieën te onderscheiden:

 1. Minderjarige dwingen getuige te zijn van seksuele handelingen
  2 weken tot 6 maanden gevangenisstraf
 2. Ontuchthandelingen waarbij sprake is van aanraking tussen verdachte en slachtoffer 
  3 tot 12 maanden gevangenisstraf
 3. Ontuchtige handelingen waarbij naakte geslachtsdelen aangeraakt worden (hieronder vallen ook oraal, vaginaal of anaal binnendringen anders dan met een geslachtsdeel)
  12 tot 36 maanden gevangenisstraf
 4. Alle ontuchtige handelingen waarbij sprake is van oraal, vaginaal of anaal binnendringen met een geslachtsdeel
  15 tot 48 maanden gevangenisstraf

 

Zoals hierboven te lezen is zijn de straffen voor ontuchthandelingen fors, waardoor het bij het verdenking verstandig is om direct contact op te nemen met een van onze advocaten. De straffen die hierboven zijn weergegeven zijn afhankelijk van een aantal omstandigheden: frequentie, periode van misbruik, relatie tussen dader en slachtoffer, bedreiging slachtoffer en locatie waar ontuchthandelingen hebben plaatsgevonden. Wanneer u contact opneemt met een van onze advocaten kunnen zij uw situatie beoordelen en u juridisch advies geven. Wilt u meer weten, neem direct gratis contact op!

 

Advocaat Breda bij ontuchthandelingen

Ontucht zaken zullen vaak emotioneel zwaar zijn, waardoor het onverstandig is om zelf een verweer te gaan voeren tijdens de zitting. Onze advocaten hebben ervaring met ontuchtzaken en zijn ook gespecialiseerd in het voeren van juridische verweren. Daarnaast zal bij ontucht met kinderen vaak de beoordeling van het bewijs een belangrijke rol spelen. Is er wel voldoende bewijs, of is het slechts uw woord tegen dat van het slachtoffer? Zijn er tegenstrijdige verklaringen afgelegd en zijn de afgelegde verklaringen wel betrouwbaar? Allemaal vragen die van belang kunnen zijn in uw strafproces en waar onze advocaten u goed mee kunnen helpen. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken wij met u de mogelijkheden en pas daarna gaan wij inhoudelijk voor u aan de slag met het opvragen van de processtukken en voorbereiden van een juridisch verweer. Wilt u meer weten? Neem dan gratis contact op!

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.