Topadvocaat Breda voor PGB fraude

PGB fraude is een vorm van bedrog, waarop hoge straffen staan! Verdacht van PGB fraude? Neem direct contact op!

De laatste tijd is het persoonsgebonden budget (PGB) veel in het nieuws geweest. Het Openbaar Ministerie (OM) werkt samen met zorgaanbieders, toezichthouders, verzekeraars en andere partners om fraudeurs van het PGB op te pakken en te veroordelen. Het is echt een speerpunt van het OM tegenwoordig, waardoor er flinke (taak)straffen geëist worden door de Officier van Justitie. Bij een verdenking van PGB fraude twijfel niet, maar neem direct gratis contact op met een van onze advocaten.

PGB, wat is het?

PGB staat voor persoonsgebonden budget en is een toeslag die mensen krijgen die zorg nodig hebben. Met een PGB kan iemand die zorg nodig heeft deze zorg/begeleiding/hulp zelf regelen. Wanneer iemand een PGB aanvraagt wordt er een indicatie gesteld. Deze indicatie wordt vastgesteld aan de hand van een gesprek bij de aanvrager van de zorg, ook wel het keukentafelgesprek genoemd.

Voor een PGB komen mensen met de volgende gezondheidsproblemen in aanmerking: lichamelijke beperking, zintuiglijke beperking, chronische ziekte, verstandelijke beperking, psychiatrische of psychische problemen en ouderen.

 

Fraude met persoonsgebonden budget

PGb fraude is een vorm van bedrag: de zaken worden namelijk anders voorgesteld dan dat ze in werkelijkheid zijn. Fraude met het persoonsgebonden budget valt onder fraude met zorggelden. Hierbij kunt u denken aan de volgende situaties:

 • Kwaadwillige zaakwaarnemers die persoonsgebonden budget in eigen zak steken
 • PGB niet gebruiken waarvoor het bestemd is
 • Bemiddelingsbureaus voeren foutieve uren of bedragen in, waardoor de zorg niet bij de zorgbehoevende terecht komt.

 

Fraude vind meestal plaats door op papier of digitaal een onjuiste informatie in te voeren. Enkele elementen die aanwezig moeten zijn wil er sprake zijn van fraude:

 • Opzettelijk handelen: de fraudeur moet de intentie of bedoeling hebben om andere mensen te belazeren
 • Een misleidende voorstelling van zaken
 • Er is een oogmerk economisch voordeel te behalen, de fraudeur heef het doel om er zelf economisch gezien beter van te worden.
 • Er is een benadeelde
 • Er is onrechtmatig of onwettig handelen, het anders voorstellen van zaken dan dat ze daadwerkelijk zijn is in strijd met de wet en dus onwettig handelen.

 

Specialisten in fraudezaken

Een uitnodiging voor een TOM-zitting ontvangen? Dan hoeft u niet voor de rechter te verschijnen maar stelt de Officier van Justitie u een straf voor. Als u deze straf accepteert komt het geding niet voor de rechter, maar bij acceptatie krijgt u een strafblad! Bovendien kan het zijn dat de Officier van Justitie een hogere straf eist dan u wellicht tijdens een zitting bij de rechter niet zou krijgen. Het is dus altijd van belang dat u een advocaat inschakelt wanneer u een strafbeschikking krijgt. Wanneer u gratis contact opneemt dan bespreken onze advocaten uw zaak en geven u een duidelijk en eerlijk advies. Als u niet akkoord gaat met de strafbeschikking kunnen onze advocaten ook voor u in verzet gaan. Zij vragen dan alle processtukken op en stellen een goed juridisch verweer samen zodat uw straf zo laag mogelijk zal zijn. Wij hebben al een aantal zaken gevoerd waarin fraude met PGB centraal stond en zijn dus ervaren op dat gebied. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en een van onze advocaten neemt gratis contact met u op.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.

Actualiteiten

Auteur
Onderwerp