Strafblad: Verklaring gedrag (VOG)

Hulp van een ervaren advocaat Breda

Voor sommige beroepen heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig, ook wel bewijs van goed gedrag genoemd. Met een VOG kunt u aantonen dat er zich in het verleden geen omstandigheden hebben voorgedaan waardoor men niet meer kan spreken van goed gedrag, bijvoorbeeld diefstal of vernielingen. Indien u een strafbeschikking heeft geaccepteerd of vervolgd bent door de rechter dan kan het aanvragen van een VOG problemen opleveren. Onze advocaten kunnen u zeker helpen wanneer er problemen zijn met het aanvragen van een VOG!

Waarvoor heeft een VOG nodig?

Een VOG kunt u aanvragen bij de afdeling burgerzaken van uw gemeente en bij de aanvraag dient u zich te legitimeren. Bij de volgende beroepen heeft u een VOG nodig:

 • Als u gaat werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of kostbare goederen
 • Sommige functies bij de overheid
 • Onderwijzer
 • Taxichauffeur
 • Kinderopvang


Ook in de volgende situaties kunt u een VOG nodig hebben:

 • Verkrijgen van een visum
 • Lid worden van een schietvereniging
 • Als uw werkgever hierom verzoekt.

 

Aanvragen VOG Breda

U kunt een VOG aanvragen bij de afdeling burgerzaken van uw gemeente of digitaal als uw werkgever een digitaal verzoek heeft ingediend bij Justis. Hierbij dient u wel een legitimatiebewijs mee te nemen, zodat u zich kunt legitimeren. Justis oordeelt dan over het toewijzen of afwijzen van een VOG. De kosten die u moet maken bedragen €33,85 voor een digitale aanvraag en €41,35 voor een aanvraag via de gemeente. Deze kosten kunt u vaak declareren bij uw werkgever.

 

VOG en strafblad in Breda?

Als u een VOG wilt aanvragen dan gaat Justis, de instantie die oordeelt over een VOG, de gegevens van justitie en politie bekijken. Er wordt gekeken of u veroordeelt bent voor een strafbaar feit, met andere woorden: of u een strafblad heeft. Daarbij moet u niet vergeten dat het accepteren van een strafbeschikking automatisch een aantekening oplevert, en u dus een strafblad heeft. Daarbij wordt ook gekeken naar de strafbare feiten die u heeft gepleegd toen u minderjarig was. Deze terugkijktermijn is bij volwassenen in beginsel 4 jaar, maar bij zedenzaken wordt tot 20 jaar teruggekeken. Als u een strafblad heeft dan wordt er gekeken of deze strafbare feiten relevant zijn voor het doel waarvoor de VOG is aangevraagd.

 

Weigering VOG in Breda, wat nu?

Als uw aanvraag wordt afgewezen, dan ontvangt u eerst een voornemen tot afwijzen. In dit voornemen worden de redenen genoemd waarom het bestuursorgaan (Justis) voornemens is uw VOG te weigeren. U kunt hier schriftelijk op reageren en aanvoeren waarom u vindt dat u wel een VOG dient te ontvangen, dit wordt ook wel een zienswijze genoemd. Het is daarbij verstandig om een advocaat in de armen te nemen die u kan helpen met het opstellen van een goede zienswijze, zodat u mogelijk alsnog uw VOG ontvangt. U kunt gratis contact opnemen met één van onze advocaten en uw situatie uitleggen, zodat wij u een duidelijk en passend advies kunnen geven.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact advocaat Breda

Direct contact met een deskundig strafrechtadvocaat uit Breda. Gratis en zonder verplichting.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.