Ervaren advocaat in Breda voor uitkeringsfraude

Uitkeringsfraude, bijstandsfraude, toeslagenfraude of steunfraude

Wanneer u een uitkering ontvangt is deze gebaseerd op uw persoonlijke omstandigheden en uw financiële situatie. Hiervoor moet u informatie doorgeven zoals inkomensgegevens en of u samenwoont of niet. Wanneer u deze informatie achterhoudt kan er sprake zijn van uitkeringsfraude en kan u te maken krijgen met een onderzoek van de Inspectie SZW.

Uitkeringsfraude

Als u een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld bijstand, ziektewet, WW, WAO etc., om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien dan bent u verplicht om eerlijke informatie te geven over uw persoonlijke en financiële situatie. Enkele voorbeelden waarbij u niet eerlijk bent als u deze informatie niet doorgeeft:

  • Wanneer u inkomsten heeft, maar deze niet opgeeft (zwart werken)
  • Eigen vermogen (aandelen, spaargeld of een eigen huis)
  • U woont samen, waardoor het gezamenlijk inkomen te hoog wordt

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat u bijvoorbeeld bovenstaande informatie niet heeft doorgegeven, dan heeft u ten onrechte een uitkering ontvangen en spreken we van uitkeringsfraude. Wanneer u deze informatie achter houdt bij een bijstandsuitkering, spreken we over bijstandsfraude.

 

Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

De Inspectie SZW treedt op wanneer er sprake is van fraude op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid. De Inspectie SZW richt zich niet alleen op de opsporing van uitkeringsfraude, maar ook op arbeidsmarktfraude en arbeidsuitbuiting. Een onderzoek van de Inspectie SZW hoeft ook niet altijd tot een veroordeling te leiden, want er is niet in alle gevallen sprake van uitkeringsfraude. Wij kunnen u ook bij een dergelijk onderzoek al bijstaan met bijvoorbeeld adviezen over het afleggen van een verklaring. Wilt u graag weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gratis contact op en wij regelen een gratis kennismakingsgesprek.

 

Uitkeringsfraude en straffen

Er zijn verschillende vormen van uitkeringsstraffen, waardoor de strafmaat afhangt van de volgende criteria:

  • Soort fraude
  • Duur van de periode waarin u fraude zou hebben gepleegd
  • Het fraudebedrag

Wanneer u verdacht wordt van uitkeringsfraude kunt u rekenen op een flinke strafeis van de Officier van Justitie. Naast een straf kunt u ook te maken krijgen met een terugvordering van de ontvangen bedragen. U moet dan (een aantal) ontvangen uitkeringen terugbetalen, naast de opgelegde straf. Eén van onze advocaten, mr. Jolanda Veldman, is gespecialiseerd in de terugvorderingsprocedure bij de uitkeringsinstantie en kan u dus als geen ander bijstaan bij uitkeringsfraude.

 

Fraude-advocaat in Breda

Wanneer u verdacht wordt van uitkeringsfraude is de allereerste vraag die beantwoord moet worden: was er wel sprake van fraude? Misschien heeft u het formulier gewoon verkeerd ingevuld of was er iets anders aan waardoor uw gegevens verkeerd zijn doorgekomen? Wij zoeken het als advocaat voor u uit! Ook wanneer u overvallen wordt door een onderzoek van de Inspectie SZW staan wij u bij. Wij geven u advies en tips en nemen alle mogelijkheden met u door in uw fraudezaak wanneer u contact met ons opneemt. 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
  • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Ramona D.
  • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Jeremy K.