Topadvocaat in Breda bij valsheid in geschrift

Een simpele handtekening vervalsen levert als valsheid in geschrifte en strafbaarheid op!

Bij valsheid in geschriften denken mensen vaak aan het vervalsen van documenten, maar ook bij het vervalsen van een handtekening kan er sprake zijn van valsheid in geschrifte. U hoeft dus niet een heel document te vervalsen wil u veroordeeld worden voor valsheid in geschrifte, een enkele handtekening vervalsen is ook al voldoende.

Valsheid in geschrifte

Wanneer iemand een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van iets te dienen valselijk opmaakt of vervalst, met het oogmerk om het als en onvervalst te gebruiken is er sprake van valsheid in geschrifte. Uit deze omschrijving zijn een aantal vereisten af te leiden waaraan voldaan moet zijn wil er sprake zijn van valsheid in geschrifte:

 • Een geschrift: hieronder vallen officiële documenten als paspoorten, maar ook werkgeversverklaringen, getuigschriften en diploma.
 • Het geschrift moet een bewijsbestemming hebben: bijvoorbeeld een werkgeversverklaring om aan te tonen wat uw inkomen is en wat voor dienstverband u heeft, een paspoort waaruit uw persoonsgegevens volgen of een diploma dat aantoont dat u de studie heeft gehaald en afgerond.
 • Geschrift moet valselijk zijn opgemaakt of na het opmaken zijn vervalst: bijvoorbeeld een getuiggeschrift dat wordt aangepast of zelf een werkgeversverklaring opmaken of aanpassen na verstrekking.
 • Geschrift moet zijn opgemaakt met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gaan gebruiken. U moet de bedoeling hebben om het geschrift te gaan gebruiken alsof het echt is, bijvoorbeeld een vervalste werkgeversverklaring die u echt gaat gebruiken om een hypotheek te krijgen.

Ook wanneer u gebruikt maakt van een opzettelijk door iemand anders vervalst geschrift bent u strafbaar. Hiervoor moet u wel het geschrift ontvangen hebben zoals het er in het echt en onvervalst ook uit zou zien.

Valsheid in geschrifte kan onderverdeeld worden in 2 soorten:

 • Materiële valsheid= het namaken van een bestaand document
 • Intellectuele valsheid= bewust onjuiste informatie opnemen in een bestaand document

 

Straffen valsheid in geschrifte

De straf hangt af van welk document u vervalst heeft, want er zijn allerlei verschillende documenten die vervalst kunnen worden. Enkele vormen van valsheid in geschrifte en de maximum straf:

 • Valsheid in geschrifte: maximaal 6 jaar gevangenisstraf
 • Gebruiken van een vals geschrift: maximaal 6 jaar gevangenisstraf
 • Valsheid in geschrifte in belangrijke documenten (zoals een notariële akte): maximaal 7 jaar gevangenisstraf
 • Valsheid in geschrifte in bepaalde getuigschriften (goed gedrag of bekwaamheid): maximaal 1 jaar gevangenisstraf

In de praktijk merken wij dat er vaak taakstraffen worden opgelegd of een lagere gevangenisstraf wanneer u in de afgelopen 5 jaar bent veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Valsheid in geschrifte wordt gezien als een ernstig en serieus misdrijf, waarvoor flinke straffen worden opgelegd. Bij een verdenking is het dus belangrijk dat contact opneemt met een advocaat. Neem direct gratis contact met ons op en wij helpen u verder!

 

Advocaat in Breda voor valsheid in geschrifte

Wanneer u contact met ons opneemt dan nodigen wij u uit voor een gratis kennismakingsgesprek met een van onze advocaten. Daarna gaan wij voor u aan de slag en dan gaan wij voor u uitzoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd. Ook bekijken wij welke mogelijkheden er juridisch voor u zij om de straf te beperken of een vrijspraak te bereiken. Wij hebben al vaak een stevige werkstraf weten te beperken. Neem gratis contact op en wij kunnen u uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze clienten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.

Actualiteiten

Actualiteiten

 • Er zijn op dit moment geen berichten