Verkeersongeval met letsel of schade veroorzaakt in Breda?

Een verkeersongeval veroorzaakt met letsel of schade tot gevolg in Breda? Schakel een topadvocaat in en wij helpen u met een goed juridisch verweer

Jaarlijks overlijden er ongeveer 600 mensen door een verkeersongeval. Bent u betrokken bij een verkeersongeval en een dagvaarding ontvangen of uitnodiging voor een TOM-zitting? Schakel direct een advocaat in, want het kan een complexe situatie zijn en verkeersongevallen zijn vaak emotioneel beladen zaken.

Verkeersongeval door schuld

In artikel 6 van de Wegenverkeerswet staat het volgende: “Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaat”. Wanneer u dus een verkeersongeval veroorzaakt met dood of letsel door schuld kan de Officier van Justitie besluiten u te vervolgen voor artikel 6. Hierbij is een enkele verkeersfout niet voldoende. Voor een veroordeling moet er sprake zijn van een aanmerkelijke mate van verwijtbare onvoorzichtigheid. Hierbij kunt u denken aan roekeloos rijgedrag, grove snelheidsovertredingen of overtreding van voorrangsregels. De rechter zal op basis van het strafdossier en de zitting beoordelen of er sprake is van verwijtbare onvoorzichtigheid.

 

Vervolging verkeersongeval

Wanneer er bij een verkeersongeval iemand komt te overlijden en er is sprake van een strafverzwarende omstandigheid dan is een gevangenisstraf zeker niet uitgesloten. Wanneer er sprake is van zwaar lichamelijk letsel of dodelijk letsel dan zal u voor een meervoudige kamer moeten verschijnen. De meervoudige kamer bestaat uit 3 rechters die uw zaak zullen beoordelen. Enkele strafverzwarende omstandigheden die een rol kunnen spelen:

 • Roekeloosheid
 • Rijden onder invloed
 • Weigering van een alcoholonderzoek
 • Ernstige overschrijding van de maximumsnelheid
 • Gevaarlijk rijgedrag (kleven, geen voorrang verlenen en gevaarlijk inhalen)

 

Voorarrest

Wanneer er sprake is van roekeloosheid of een van de bovengenoemde strafverzwarende omstandigheden dan kan voorlopige hechtenis toegepast worden. Dit komt echter niet vaak voor wanneer u nog niet eerder bent betrokken bij een verkeersongeval. Wanneer het onderzoek beïnvloed kan worden als u in vrijheid bent, dan kan er ook  voorlopige hechtenis worden toegepast.

 

Advocaat in Breda bij verkeersongeval

Wanneer u verdachte bent bij een verkeersongeval en dan kunnen een aantal factoren een belangrijke rol spelen in het verweer. Bijvoorbeeld wanneer is er sprake van roekeloos rijgedrag en onvoorzichtig rijgedrag en wanneer niet? Waar ligt deze scheidingslijn? Bovendien kan de rechter een fikse rijontzetting opleggen, waardoor u met uw werk in de problemen kunt komen. Ook zullen er verschillende verklaringen worden afgelegd, waardoor een complexe materie ontstaat. Het is dus verstandig om een ervaren advocaat in te schakelen. Wanneer u het contactformulier invult dan neemt een van onze advocaten gratis contact met u op en nodigen wij u uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij de situatie met u en bespreken wij hoe we de zaak het beste kunnen aanpakken. Tijdens de zitting kunnen namelijk slachtoffers of nabestaanden aanwezig zijn en dan het is wellicht verstandig om een advocaat het woord te laten doen. Benieuwd wat wij voor u kunnen beteken? Neem contact op en wij gaan graag voor u aan de slag.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.