Advocaat Breda Sander Arts Stentor over dildo grap

Advocaat Breda Sander Arts over Dildo grap in de Stentor

Advocaat mr. Sander Arts van advocatenkantoor Singel Advocaten Breda geeft zijn mening over de strafzaak bij het provinciehuis Lelystad in dagblad de Stentor

De strafzaak over de Dildo grap bij het provincie huis in Lelystad, is op 4 januari van start gegaan bij de meervoudige strafkamer. Dit is een samenstelling van drie strafrechters, die over een strafzaak oordelen. In ingewikkelde of zware strafzaken wordt door het Openbaar Ministerie een dagvaarding uitgebracht voor een meervoudige kamer. Bij eenvoudige zaken wordt die behandeld door een enkele rechter, dat noemt men de politierechter.

 

Oostvaardersplassen afschot van herten

 

Enkele actievoerders hadden naar hun zeggen bij wijze van grap, een pakketje bij het provinciehuis gelegd met daarin een 'dildo' en een toespeling naar Harold Hofstra, die verantwoordelijk zou zijn en 'een lul omdat hij 2000 herten laat afknallen'. Er is veel maatschappelijk verzet tegen het afschieten van herten voor de wildstand in de Oostvaardersplassen. Beheerders en de overheid daarentegen hebben aangeven dat dit noodzakelijk is, ook omdat anders vele dieren door de honger zullen omkomen.

Vervolgens is er groot alarm geslagen en zelf de explosieven opruimingsdienst is opgeroepen. Vervolgens is de strafzaak tegen de actievoerders door de officier van justitie aan de rechtbank voorgelegd.

 

Actievoerders Oostvaardersplassen bij meervoudige strafkamer

 

De strafzaak is door de officier van justitie aangebracht bij de meervoudige strafkamer. Sander Arts, strafrecht advocaat in Breda bij Singel Advocaten, heeft op verzoek van de Stentor zijn mening gegeven over deze keuze van de officier van justitie. Hoewel op zich begrijpelijk is dat het Openbaar Ministerie de zaak serieus neemt. ook gezien de gevolgen, lijkt de keuze van de meervoudige strafkamer wel een erg forse. Gezien de aard en eenvoudigheid van de zaak zou ook een behandeling bij de politierechter mogelijk zijn geweest. Mogelijk dat de signaalwerking belangrijk is geweest bij deze keuze, waarbij mogelijk het voorkomen van verdere incidenten in deze soms heftige discussie wordt beoogd.

 

Advocaat Breda Sander Arts over de dildo zaak Oostvaardersplassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het hele artikel in dagblad de Stentor

 

Advocaat in Breda mr. Sander Arts advocaat voor de meervoudige strafkamer

mr. S. Arts is meer dan 19 jaar advocaat en een echte strafrechtadvocaat. Hij heeft zich volledig gespecialiseerd in het strafrecht en treedt vaak op per jaar in zaken die dienen bij zowel politierechter als meervoudige strafkamer.

Als u het contactformulier invult neemt hij vrijblijvend contact met u op!

Bekijk meer van

Contact met mr. Sander Arts voor meervoudige strafkamer


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.