Ervaren advocaat in Breda voor bedreiging met wapen

Op bedreiging met een wapen staan hoge straffen, neem dus direct contact op met een topadvocaat!

Heeft u iemand bedreigd met een wapen en heeft u een dagvaarding of uitnodiging voor een TOM-zitting ontvangen? Was er wel echt sprake van bedreiging met een wapen? Als u contact met ons opneemt bespreken wij uw situatie en geven een eerlijk en duidelijk advies over uw mogelijkheden.

Bedreiging

In artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht wordt bedreiging omschreven als:

“Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft”

Er zijn dus allerlei varianten van bedreiging mogelijk, maar hier richten we ons op bedreiging met een wapen. Van bedreiging is dus, kort gezegd, sprake wanneer je dreigt een wapen te gebruiken tegen een persoon.

 

Straffen bedreiging met een wapen

Bedreiging met een wapen wordt als een verzwarende omstandigheid gezien, waardoor de straf hoger zal zijn dan wanneer u iemand bedreigt zonder wapen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft richtlijnen ontwikkeld voor de strafmaat van een strafbaar feit. Voor bedreiging met een wapen ziet deze richtlijn er als volgt uit, zodat u een beetje een idee heeft wat u zou kunnen verwachten:

 • Bedreiging door het tonen van een slag- of stootwapen – taakstraf van 40 uur
 • Bedreiging met steekwapen – taakstraf van 60 uur
 • Bedreiging met (nep)vuurwapen – taakstraf 150 uur

Zoals u ziet zijn dit forse taakstraffen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat in te schakelen. Onze advocaten zorgen ervoor dat u een zo’n laag mogelijke straf krijgt.

 

TOM-zitting voor bedreiging met een wapen

In Nederland heeft het OM een vervolgingsmonopolie. Dat wil zeggen dat zij beslissen welke strafzaken voor de strafrechter worden gebracht en wat voor straf ze gaan eisen. Daarnaast heeft het OM ook de mogelijkheid om te kiezen voor buitengerechtelijke afdoening. Hierbij oordeelt geen rechter over de zaak, maar doet de Officier van Justitie u een voorstel voor een straf. Wanneer u wordt uitgenodigd voor een TOM-zitting is er ook sprake van buitengerechtelijke afdoening , want u gaat dan in gesprek met de Officier van Justitie en deze zal u een straf voorstellen. Wanneer u deze straf accepteert is de zaak daarmee klaar, maar houd er wel rekening mee dat u dan wel een strafblad krijgt! Neem dus altijd contact op met een advocaat wanneer u een strafbeschikking of transactie krijgt. Wij beoordelen deze strafbeschikking/transactie voor u en kunnen u vertellen of deze straf reëel is. Als u de straf niet accepteert kunt u in verzet gaan, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Daarna staan wij u natuurlijk bij tijdens de rechtsgang bij de politierechter of meervoudige kamer.

 

Advocaat in Breda

Wordt u verdacht van bedreiging met een wapen dan is het altijd verstandig een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen! Wanneer u contact met ons opneemt dan nodigen wij u uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij bespreken dan met u de situatie en willen weten wat er daadwerkelijk is gebeurd. We kijken wat de mogelijkheden zijn en wanneer u voor de rechter moet verschijnen bereiden wij een goed juridisch verweer voor. U kunt gewoon gratis contact opnemen en wij vertellen u graag meer.

Beoordelingen van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.
 • Ik werd zeer goed geadviseerd, duidelijk werd dat ik een advocaat had met veel ervaring ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Michael I.
 • Ik ben erg tevreden over sander arts en zeer dankbaar ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Danny K.
 • Beoordeling met sterren ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Luuk B.
 • Ben direct vrijgesproken ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  C.G.
meer beoordelingen

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.