Voetbalvandalisme & voetbalgeweld advocaat Breda

Een straf voor voetbal openlijke geweldpleging is vaak hoog

Voetbal is in Nederland de nummer één sport: jong en oud voetballen en trainen bij amateurclubs en in het weekend wordt de nationale competitie fanatiek gevolgd. Alle clubs hebben fanatieke supporters, waardoor de  spanning soms hoog kan oplopen tijdens de wedstrijden. Heeft u een uitnodiging voor een TOM-zitting ontvangen omdat u wordt verdacht van voetbalvandalisme? Of moet u om die reden voorkomen bij de politierechter? En weet u niet wat u moet doen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Voetbalvandalisme in Breda

Voetbalvandalisme is in het Wetboek van Strafrecht niet opgenomen als strafbaar feit. Toch is voetbalvandalisme wel strafbaar. Voetbalvandalisme is eigenlijk een overkoepelende term voor verstoring van de openbare orde en/of het plegen van strafbare feiten rondom voetbalwedstrijden . Hierbij kunt u denken aan:

 • Vernielingen van bijvoorbeeld tribunes, straatmeubilair en treinstellen
 • Vechtpartijen
 • Geweld tegen de Mobiele Eenheid (ME) of de paarden van de ME

 

Als men aan voetbalgeweld denkt, dan denkt men vaak dat het over hooligans of hooliganisme gaat. Tussen hooliganisme en voetbalvandalisme zit echter één wezenlijk verschil. Voetbalvandalisme ontstaat door emoties die opspelen tijdens de wedstrijd, bijvoorbeeld door een beslissing van de scheidsrechter of het gedrag van spelers. Bij hooliganisme zijn er van te voren plannen gemaakt om te gaan vechten of om zaken te vernielen.

 

Opruiing

Naast het voetbalvandalisme (openlijke geweldpleging) kan ook opruiing ten laste worden gelegd. Hiermee wordt bedoeld dat u een groep mensen opjut of aanzet tijdens de voetbalwedstrijd tot het plegen van geweld. Dit strafbare feit is vaak echter lastig om te bewijzen, omdat de beelden van de politie niet duidelijk zijn of er is geen concreet bewijs aanwezig dat u een groep aan het opjutten was tot het plegen van geweld. Onze advocaten kunnen u helpen met een goede verdediging waardoor vrijspraak of een lage straf bereikt kan worden. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Justitie en voetbalgeweld in Breda

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt met de politie en KNVB afspraken hoe ze het voetbalvandalisme het beste kunnen aanpakken. Het is tegenwoordig een van de speerpunten van het OM, waardoor er hoge straffen worden geëist. Het is dus van groot belang een advocaat in te schakelen, want de straffen liggen aanzienlijk hoger dan voor andere zaken! Het kan ook voorkomen dat u wordt opgeroepen voor een TOM-zitting, waarbij u een strafbeschikking van de Officier van Justitie ontvangt. Als u de strafbeschikking accepteert, dan staat daarmee vast dat u het strafbare feit gepleegd heeft en dat u een strafblad heeft. Wij adviseren om eerst met onze advocaten te overleggen voordat u de strafbeschikking accepteert. Vaak is een strafbeschikking zwaarder of oordeelt een rechter anders waardoor u misschien wordt vrijgesproken of een lagere straf krijgt.

 

Advocaat bij voetbalvandalisme in Breda

Bij voetbalvandalisme wordt er vaak in een groep geweld gebruikt tegen de ME of vinden er vernielingen plaats. Doordat deze strafbare feiten in een groep worden gepleegd is het vaak lastig voor het OM om te bewijzen wat uw aandeel precies was. Het kan dan ook voorkomen dat u nauwelijks iets te maken heeft gehad met het voetbalgeweld, terwijl u wel verdacht wordt. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het beschrijven van uw rol of bijdrage binnen de gebeurtenissen waarvan u wordt verdacht. Zij bereiken regelmatig vrijspraak of een lage straf voor voetbalgeweld. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis overleg, dan vertellen we u er graag meer over.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (141 beoordelingen)
 • Ik ben heel blij dat ik deze advocaat heb genomen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Ramona D.
 • Mede door zijn optreden, heeft de heer S.arts bewezen dat hij een ervaren advocaat is ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  Jeremy K.